Wednesday, 14 March 2012

154 cm tall...

 i am 154 cm tall. . . i'm short and i'm proud!!!
hahahaha....bersyukur wlaupon pendek...klu pendek pon tetap ciptaan Allah...
deficiency may be an advantage!!!

hepi hepi slalu...ngeee....^^ii...busy,cuma post yg ringkas okie...





                                                                                                              written by,
                                                                                                               nat...

                                                                                                               

Friday, 9 March 2012

Hari Ambik SPM. . .

menghitung hari untuk ambik periksa SPM walaupon tak ambik taw bila SPM start...uhuks...
dlm otak nie dah serabot fikir nak cover pelajaran,tapi ada plak org kata ak tak kisah pasal SPM...
tsch...tau larh result ak hancus,tapi kutuk biar berpada-pada okie...never mind...memang ak suka main pon....wahahaha...^^ii...

miracle!!! dri form 4,ak tak pernah dpt markah tinggi untuk sejarah...TAPI pada hari ini ak mencipta sejarah!!! markah sejarah not bad larh...tidaklarh hapi mcm kanak-kanak riang gumbira,tapi rasa lucu! ! !

ketika bermain futsal tadi...ak merasakan diriku seperti kucing yang MALAS!!! dengan beban yang digalas sebagai goalkeeper,ahaksss ak tengok je bola tu..tak terniat nak tangkap...but it was fun!!!


                                                                                                                                           salam......

                                                                                                       

Morning Banana Diet. . .

okie... morning banana diet nie bkn saja selamat tapi juga tidak memerlukan kos yang tinggi yakni murah!!! diet nie bermula dari Japan dan pernah membuatkan Japan kekurangan bekalan pisang waktu diet nie mula2 dperkenalkan...ada beberapa rules yang perlu diikut untuk pastikan diet nie berjaya...
  1. untuk breakfast,makan beberapa biji pisang dan minum air at room temperature...air sejuk atau suam TIDAK dibenarkan...air2 lain pon tak bleh...mesti minum air kosong..digalakkan air yg telah ditapis atau air mineral...tips waktu breakfast nie,kunyah pisang dengan perlahan...kalau masih rasa lapar,selepas 30 minit boleh minum susu dan makan roti...
  2. lunch dan dinner,okie masa nie boleh makan brapa banyak je larh...TAPI lagi bagus klu kurangkan makan untuk result yg lebih cepat...water must be at room temperature...dilarang mengambil dessert sewaktu lunch dan dinner...makan malam haruslah sebelum jam 8 malam (6 p.m. is better).
  3. You may eat an afternoon snack...makanan seperti coklat dan cookies boleh diambil pada jam 3 petang...ice cream,potato chips dan donut tidak digalakkan!!! buah-buahan boleh menggantikan makanan ringan...
  4. tidur awal dan exercise klu mahu...

untuk info yg lebih detail boleh klik sini

*kesan diet nie berbeza-beza bagi setiap individu!!!